Qaralmış bananı yemək olar? - İstifadə etməyin yolları

08:00 - 22 Dekabr 2024

Qaralmış bananı yemək olar? - İstifadə etməyin yolları

Bananın qaralması meyvənin yetişmə prosesinin davam etdiyini və içindəki şəkərin artdığını göstərir. Bu, bananı daha şirin və yumşaq edir.

 

Bəs, qaralmış bananı hansı hallarda yemək olmaz?

Manset.az Milli.az-a istinadən xəbər verir ki, bananı bu hallarda yemək olmaz:

Kif və ya pis qoxu: Əgər bananın qabığında və ya içində kif əlamətləri varsa, yemək tövsiyə edilmir.

Çürümə: Bananda yapışqan və ya maye sızması varsa, bu, çürüdüyünü göstərir.

Uzun müddət saxlanılıbsa: Qaralmış bananı otaq temperaturunda bir neçə gün saxlamaq olar, amma daha uzun müddət keçibsə və xüsusilə isti mühitdə saxlanılıbsa, təhlükəli ola bilər.

Qaralmış bananı istifadə etməyin yolları:

Şirniyyatlar: Qaralmış banan çörək, piroq və ya pancake hazırlanmasında mükəmməl bir seçimdir.

Smoothie: Şirinləşdirici olaraq istifadə edilə bilər.

Dondurma: Soyudub dondurma hazırlamaq üçün əla tərkibdir.

Əgər bananı yeməkdən şübhə edirsinizsə, ilk növbədə qoxusunu və toxumasını yoxlayın. Normaldırsa, yeməkdə istifadə edə bilərsiniz.


Xəbər xətti

22 Dekabr 2024

Ən son xəbərləri səhifəmizdən də izləyin