Bu meyvələrin qabığında da fayda var

07:30 - 31 Oktyabr 2024

Bu meyvələrin qabığında da fayda var

Bəzi meyvələrin qabığı vitamin və mineral baxımından zəngin olduğundan onları qabığı ilə yemək daha faydalıdır.

 

Manset.az Milli.az-a istinadən xəbər verir ki, yeməkdən əvvəl meyvəni yaxşıca yumaq məsləhətdir, çünki üzərində orqanizm üçün zərərli maddələr ola bilər.

Alma - Qabığında çox miqdarda lif, C vitamini və antioksidant var. Həmçinin bağırsaqlar üçün faydalıdır.

Armud - Armudun qabığında bağırsaq sağlamlığı üçün əhəmiyyətli olan lif və C vitamini mövcuddur.

Xurma - Xurmanın qabığında lif və antioksidantlar çoxdur ki, bu da həzmə kömək edir və immuniteti gücləndirir.

Şaftalı - Şaftalının qabığında lif və müxtəlif vitaminlər mövcuddur, bu da həzm sistemini dəstəkləyir.


Xəbər xətti

27 Noyabr 2024

Ən son xəbərləri səhifəmizdən də izləyin