Allergiyanı azaldan maddə - Sınaqdan keçirildi

00:30 - 24 Aprel 2025

Allergiyanı azaldan maddə - Sınaqdan keçirildi

Tokio Universitetinin tədqiqatçıları qida allergiyasının simptomlarını azaldan və immun reaksiyanı tənzimləyə bilən maddəni tapıblar.


Manset.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Allergy" jurnalında dərc olunub.

Söhbət ispanaq, brokoli, lobya, qırmızı qabıqlı alma, yaşıl çay və kələmdə olan təbii "flavonoid" maddəsindən gedir. Siçanlar üzərində aparılan təcrübə zamanı bəlli olub ki, "flavonoid" yumurta ağına qarşı allergik reaksiyaları əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.

Tədqiqat heyvanlar üzərində aparılsa da, alimlər oxşar mexanizmin insanlarda da işləyə biləcəyinə inanırlar. 

Yeganə


Digər xəbərlər

Xəbər xətti

Bütün xəbər xətti
xidmet.tv
xidmet.tv